Relatiewerk: 5 weekenden werken aan je relatie

Relatiewerk in het kort. 10 dagen, 10 stellen, 5 weekenden. 6 maanden werken aan je relatie, een leven lang plezier. Dat is wat wij gaan doen.

Op basis van ACT, de prettige en goed onderbouwde Acceptance and Commitment Therapy die wij gebruiken in ons werk, samen met Couple Skills, bieden we handvatten om samen flexibel te leren omgaan met wat het leven op je pad brengt.

Je krijgt altijd ervaringswerk mee voor thuis, zodat je in de weken tussendoor ‘op de bal gericht blijft’. Zie de weekenden als het tankstation. Je rijdt samen de tank leeg in de weken erna door te oefenen met wat je geleerd hebt. Je krijgt altijd extra werk daarvoor mee.

Door de samenstelling van de groep is er altijd herkenbaarheid. Ook kun je veel leren van de ervaring van anderen. Daarom werken we in een groep van 10 stellen (11 met ons erbij). Het is prettig om te zien dat je niet de enige bent. Anderen zijn vaak zowel spiegel als klankbord.

Onze werkvormen zorgen ervoor dat je veel samen aan de slag bent en kunt leren met wat we je aanbieden. Daarnaast is het vaak prettig om met andere stellen samen aan het werk te zijn – bij de ander zie je vaak meer dan bij jezelf. Wij stimuleren de samenwerking onderling, we dwingen het niet af.

We zorgen voor corona-proof omstandigheden zodat de weekends in principe door kunnen gaan.

Samen leven

Samen gaan mét wat je tegenkomt, samen doen wat jullie belangrijk vinden. Zodat je anders kunt omgaan met alle pieken en dalen die het leven toch wel brengt. Samen sterk in de wereld, ieder op de eigen manier. Dat je weer samen gáát voor wat je belangrijk vindt. Samen leven kan zo prachtig zijn wanneer je dat pad weet te vinden!

Want in welke levensomstandigheden je je ook bevindt, ieder van ons wil kunnen bouwen op een stevige, vitale relatie. Zodat je de veranderingen die je zelf, of samen, tegenkomt makkelijker aan kunt. Of je nu vijf jaar bij elkaar bent en voelt dat het anders kan, of je nu voor het eerst gaat samenwonen en het spannend vindt, of je nu kinderen krijgt, of opgroeiende pubers hebt en een druk gezinsleven, of je nu vertrekkende kinderen hebt en ineens samen een zee van tijd, of je nu succesvol bent in je carrière en thuis het niet zo makkelijk loopt, of je nu voor je pensioen staat en je leven nieuwe betekenis wilt geven, iedere omstandigheid biedt redenen genoeg om werk te maken van je relatie.

Ieder van ons verschuilt zich zo makkelijk voor waar het pijn doet. Of we blijven hangen in verdriet en onmacht om wat niet anders kan. Je komt met je onzekerheden en vroege ervaringen de relatie in en, tja, dan begin je gewoon. Hoe vaak zet je jezelf en de ander klem en loop je vast? Net als ieder ander stel, reken maar. Hoe ga je samen en ieder flexibel om met het leven, en groei je naar een echt en hecht team op alle vlakken? In dit half jaar komen we verder dan je ooit gedacht zult hebben.

In een half jaar leer je samen flexibel om te gaan met wat het leven op je pad brengt. We werken met technieken, materiaal, oefeningen en modellen waar je direct mee aan de slag kunt in jullie leven.

Leer je jezelf en elkaar beter verstaan en luisteren

Ontdek je dat ja vaak eerder vanuit je neiging handelt in plaats van te handelen zoals je echt belangrijk vindt. Leer je hoe je samen uit sleur, een relatiedip en negatieve patronen raakt. Leer je voelen en herkennen wat je echt dwars zit, en hoe je dat verwoordt zonder in oplopende ruzies te verzanden. Ook hóe je uit ruzies raakt, als je er toch in komt. Door de eigen en elkaars behoeften te leren kennen en op waarde te schatten. Ontdek je hoe je verbindend en ‘schoon’ kunt communiceren. Leer je helder overleggen en afstemmen. Zul je lachen om je verstand dat zo fanatiek jou probeert vast te houden. Pak je ieder en samen je eigen waarden weer en leert die inzetten als leidraad en richtlijn voor je leven.

 • Echt contact met elkaar maken in plaats van contact vermijden of elkaar controleren.
 • Bereid zijn te accepteren wat je niet kunt veranderen, hoe doe je dat?
 • Verhelderen van taal en spelen met betekenissen, dat is defusie (en nog veel meer).
 • Loskomen van hardnekkige overtuigingen en beelden over jezelf, over elkaar, over samen (zelf als context).
 • Herontdekken wat je echt belangrijk vindt in leven en liefde: je waarden.
 • Hoe je je waarden omzet in een leven lang samenleven: toegewijde actie in de relatie.

Samen geef je zo je relatie een echte update en wordt je flexibel in alles wat het leven je zomaar gratis aanreikt, van de pieken naar de dalen en alles er tussenin. Het kan, en echt, je relatie en je leven worden er een flink stuk vitaler door. Op die manier leidt een half jaar samen werken aan je relatie echt tot een leven lang plezier!

Vaardigheden voor stellen, dat zijn Couple Skills. Want wie heeft ooit geleerd HOE je een relatie DOET? Ik niet, jij niet, niemand niet. In andere landen komt het soms voor dat een stel vóór het huwelijk een aantal zaken dient te leren, maar in Nederland zijn we daar niet zo van. Dus hoe luister je echt naar elkaar? Hoe laat je elkaar zien wie je echt bent? Hoe ontdek je wat je behoeften zijn, en hoe breng die samen in balans? Hoe ben je zowel zorgzaam als assertief? En als de belangen groter worden: hoe onderhandel je? Hoe ga je om met echte dilemma’s, als je van elkaar houdt en er op iets heel belangrijks niet uitkomt?

Wie zijn de trainer / coaches van Relatiewerk?

Wij voelen ons enorm bevoorrecht dat we dit mooie werk mogen doen. Dat wij jullie samen mogen brengen, op een mooie plek, in zorgzaamheid en liefde, maakt ons bij voorbaat blij en dankbaar. Wees welkom!

Relatiewerk bij Mieke de Wit

Wij zijn Mieke de Wit (52) en Fenno Meijer (57), ervaren relatietherapeuten, en in het dagelijks leven zelf ook een stel. Net als ieder ander stel hebben wij dalen en toppen gekend in onze relaties. Mieke heeft drie kinderen, Fenno is ‘blije bonusouder’ voor de kinderen van Mieke. In onze therapiepraktijk hebben wij samen al vele tientallen stellen geholpen met flexibel samen in het leven staan.

Mieke werkt daarnaast twee dagen in het basisonderwijs als leerkracht, verder is zij vertrouwenspersoon en heeft een eigen coachingspraktijk. Fenno heeft een praktijk voor individuele therapie en coaching. Onze praktijk bevindt zich in Lent, bij Nijmegen. Zie voor informatie daarvoor de overige pagina’s op deze site.

En wat bedraagt de investering?
Voor de 10 dagen vragen we per persoon € 1.500,-. (€ 1.245,- + € 255,- btw). Dat is inclusief btw, lunch en alle materialen. Eventuele overnachting en diner zijn voor eigen rekening.

Wat je krijgt:

 • 10 dagen een volle dag opleiding op de prachtige locatie ‘Kiemkracht’
 • 2 enthousiaste en ervaren trainers / relatietherapeuten
 • Lekkere vegetarische lunch.
 • Koffie en thee, gezonde snack in de middag
 • Digitale werkmap met basismateriaal, oefeningen en theorie
 • Extra oefenwerk per weekend afgestemd op de groep
 • Ervaringswerk op de zaterdagavonden
 • Maatwerk ervaringswerk voor thuis de rest van de maand
 • NB we hebben de prijs zó gemaakt dat het ongeveer overeenkomt met wat je als stel kwijt zou zijn voor relatietherapie.


We werken steeds in het weekend, omdat dan makkelijker ruimte in ieders agenda vrij gemaakt kan worden. Blok de volgende dagen in je agenda:

 • Weekend 1: 6 en 7 februari 2021
 • Weekend 2: 6 en 7 maart 2021
 • Weekend 3: 10 en 11 april 2021
 • Weekend 4: 22 en 23 mei 2021
 • Weekend 5: juni 2021

Inschrijving
Neem contact met ons op als je vragen hebt of als je jullie wilt inschrijven.