Mieke de Wit – therapeut en coach

Ik ben Mieke de Wit, een therapeut en coach in Nijmegen. Voor diverse vraagstukken kun je bij mij terecht.

Misschien loop je al een tijdje rond met een probleem en wordt het nu echt tijd om er iets aan te doen. Soms blijf je herhaaldelijk tegen dezelfde uitdagingen aanlopen. Je hebt al van alles geprobeerd, maar lijkt niet vooruit te komen. Je zet enorm in, maar toch… je raakt uitgeput, dingen gaan steeds mis op het werk, je relatie loopt vast, je voelt je alleen. Dit maakt je onzeker en somber. Je begint te twijfelen.

Pak je problemen aan

Bedenk dat jij niet de enige bent die worstelt met problemen. Vaak biedt dat troostende gedachte, hoewel we ons daar niet altijd bewust van zijn. Velen hebben vergelijkbare problemen en uitdagingen in hun leven. Een groot aantal mensen heeft therapie gevonden en heeft daardoor de mogelijkheid benut om hun problemen aan te pakken.

Groei en blijvende verandering

Bij mijn sta jij als persoon centraal. Samen onderzoeken we wat jou motiveert, wat voor valkuilen je hebt en welke patronen je inzet in je leven. We bekijken jouw krachten, talenten en potentieel. We zullen samen beslissen wat werkbaar is binnen jouw context om te groeien en een blijvende verandering te bewerkstelligen.

Bij ons intakegesprek nemen we ruimschoots de tijd zodat jij jouw verhaal kunt vertellen. Het is vaak al bevredigend om gehoord te worden. Samen analyseren we wat er aan de hand is en hoe we als team ermee aan de slag kunnen gaan. Ik ga praktisch en concreet te werk, onder andere met behulp van ACT (Acceptance and Commitment Therapy). We zoeken naar oplossingen die voor jou werken, passend bij jouw situatie. Je ontvangt bruikbare handvatten waarmee je direct aan de slag kunt.

Levenservaring

Ik ben moeder van drie volwassen kinderen. In 2010 overleed plotseling mijn man, de vader van mijn kinderen. Dit zette mijn leven op zijn kop. Wat ik altijd als vanzelfsprekend had beschouwd, was ineens verdwenen. Ik moest en mocht mijn leven opnieuw opbouwen, stap voor stap, met vallen en opstaan. Deze ervaring heeft me geleerd dat tegenslagen een beroep doen op mijn mentale veerkracht, het vermogen om naar mezelf te kijken, te achterhalen wat mij drijft en de eerste stappen te zetten om in beweging te komen.

Ik heb twintig jaar in het basisonderwijs gewerkt en kan me dus heel goed inleven in de enorme werkdruk, hoe je stevig in je schoenen moet staan en hoe je alles in balans kunt houden.

Samen met Fenno heb ik een nieuw leven opgebouwd. We verzorgen samen relatietherapie, mede bouwend op onze eigen ervaringen met ouder zijn, gezin, samengesteld gezin, scheiding, rouw en opnieuw de liefde omarmen.

Sinds 2017 werk ik als zelfstandig coach en therapeut. Vanaf begin 2018 verzorg ik samen met Fenno Meijer relatietherapie.

Neem vrijblijvend contact met mij op als je vragen hebt, dat kan ook via 0614498807.