Fenno Meijer – Therapeut en Coach in Nijmegen

Ik heb ontwikkelingspsychologie gestudeerd waarna ik ben gaan werken in de psychiatrie, het jongerenwerk en in de crisisopvang als Inrichtingswerker. Het werken in teams in de zorg en in instellingen is me dus van binnenuit bekend.

Na tien jaar ben ik verdergegaan met begeleiden van organisaties als adviseur, waarna ik begon als zelfstandige met teams en mensen individueel begeleiden. Ik ben coach sinds 1996 en therapeut sinds 2016. Sinds een jaar heb ik definitief gekozen voor mijn passie: individueel begeleiden vanuit mijn eigen praktijk.

Vragen waarvoor je bij me terecht kunt: individuele klachten als angstgerelateerde stoornissen, lichte en middelzware depressie, verslavingsgerelateerde klachten, vragen bij kantelpunten in het leven zoals start van een gezin, verlies van baan of gezondheid, pensionering.

Bij mij kunnen mensen terecht die functioneren in de maatschappij met obsessieve of compulsieve klachten, met traumatische ervaringen uit jeugd of later.

Maar ook wanneer je vast lijkt te lopen in telkens hetzelfde gedrag, telkens dezelfde problemen tegenkomt waar je nu eindelijk wel eens vanaf wilt.

Geregisseerd door Miguel Telheiro

Lennard over zijn gesprekken met mij

“De gesprekken die ik met Fenno gevoerd heb, zijn voor mij enorm waardevol geweest. Het holistische, hands-on karakter van de ACT- filosofie maakte dat mijn (naar mijn idee ongrijpbare) problemen ineens concreet en werkbaar werden. In onze gesprekken wist hij me elke keer weer te prikkelen en uit te nodigen op een andere manier te kijken. Op een natuurlijke wijze kwam naar voren wat op dat moment aandacht nodig had. Bovenal waren het altijd échte gesprekken, van mens tot mens. Elke keer dat ik weer door de deur stapte, voelde het gelijkwaardig, vertrouwd en authentiek. Bovendien was er altijd een positieve ondertoon, en was er ruimte voor lichtheid en humor.”
Lees meer ervaringen

Diepgang, vertrouwen en een goede sfeer

Ik voel mij bevoorrecht mensen te mogen ondersteunen bij hun gewenste veranderingen. Velen heb ik op die manier in mijn praktijkruimte zien opbloeien. Het belangrijkste werk doe je uiteraard zelf – en samen zorgen we voor diepgang, vertrouwen en een goede sfeer.

Diepgang omdat je niets hebt aan oppervlakkige verkenningen. De wortel van je vraag ligt nu eenmaal meestal dieper en dat is even werken. Vertrouwen vormt de basis, net als vertrouwelijkheid. Leren kan confronterend zijn en ontnuchterend, dat is nodig om echt verder te komen. Een reis die jij maakt, en je hoeft het niet alleen te doen.

Neem vrijblijvend contact met mij op als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder.