Maak kennis met Psycholoog Nijmegen

Bij Psycholoog Nijmegen staan we klaar voor iedereen die graag met zijn of haar mentale klachten aan de slag wilt gaan. Door onze kennis en ervaring kunnen we je vooruit helpen met een behandeling die bij je aansluit. Benieuwd wat je van de praktijk kunt verwachten? Lees deze pagina dan zeker even door, we hebben de belangrijkste informatie namelijk voor je op een rijtje gezet.

Fenno begeleidt je op een persoonlijke, aandachtige en afgestemde wijze. Dit werkt zo positief door, dat je gaat openstaan voor eigen ontwikkeling en veranderkracht.”
Nelleke

Wat doet Psycholoog Nijmegen?

Voordat we in kunnen gaan op de diensten die onze psychologen in Nijmegen voor je kunnen verrichten is het verstandig om even kort in te gaan op de functie van een psycholoog. In tegenstelling tot wat nog wel eens wordt verwacht is het mogelijk om met een verscheidenheid aan klachten langs te komen bij een psychologenpraktijk in Nijmegen.

Ook voor klachten waarvan je denkt dat deze wellicht niet extreem erg zijn is het mogelijk om hulp te zoeken. Het is namelijk zo dat de klachten al snel erger zullen worden, als je er niets aan doet. Door te kiezen voor een psycholoog in Nijmegen is het mogelijk om onder ander met de onderstaande klachten aan de slag te gaan.

Ook voor andere hulpvragen kun je bij mij langskomen. Wanneer je voor het eerst langskomt voor een gesprek zal je samen met psycholoog Nijmegen bekijken wat je kunt doen om je van je klachten af te komen. Hoeveel behandelingen er uiteindelijk nodig zijn hangt volledig af van je vraag en wat er speelt.

Coaching van een therapeut

Wanneer je behoefte hebt aan coaching, betekent dit dat je al weet waar je moeite mee hebt en dat je hulp nodig hebt om te bereiken waar je wilt zijn. Je vraag en doelstelling zijn duidelijk en samen bepalen we de route die we zullen volgen. Soms kunnen er onverwachte zaken naar boven komen die je niet had verwacht. In dat geval zullen we bekijken of we deze kunnen integreren in het huidige traject.

In coaching is het doel helder en de route ook: stap voor stap werk je aan bewustwording van wat je moet verbeteren. We kijken naar hoe het probleem is ontstaan, welke rol het speelt in je leven, waar de problemen zich bevinden en wat de mogelijkheden zijn voor verbetering. Er kunnen interne veranderingen nodig zijn, maar soms zijn er ook externe acties nodig. Het traject is altijd gericht op het behalen van jouw doelen en wordt afgestemd op jouw tempo.

We maken gebruik van de methodes Transactionele Analyse (TA) en Acceptance and Commitment Therapy (ACT), waarmee we duidelijkheid creëren over jouw gedrag en interactiepatronen, zodat je gemakkelijker kunt overstappen naar ander gedrag. Op deze manier krijg je een goed beeld van wie je bent, zie je wat je wilt veranderen en werk je direct aan nieuw gedrag. Het gaat erom dat je kunt zijn wie jij wilt zijn!

Wil je graag vrijblijvend kennismaken? Neem dan direct contact met ons op. Tijdens ons eerste gesprek leren we elkaar kennen, verkennen we jouw vragen en bespreken we de route naar antwoorden. Houd er rekening mee dat dit gesprek niet kosteloos is.

“Ik zat in een diep dal en mede door mijn gesprekken met Fenno heb ik daar uit kunnen klimmen. Ik heb me steeds op mijn eigen benen gevoeld, en tegelijkertijd werd ik ook gesteund. Ik heb zijn aanwezigheid en vragen nooit als sturend gevoeld. Zijn aanwezigheid wel als alert, aanwezig, nieuwsgierig en immer liefdevol.”
Paul

Hoe gaan onze psychologen in Nijmegen te werk

Het is mogelijk om langs te komen bij de psychologenpraktijk in Nijmegen voor een verscheidenheid aan diensten. Door de talloze diensten is het voor het grootste deel van de mensen mogelijk om op een toegankelijke manier terecht te kunnen voor de juiste behandeling. Hieronder kun je alvast een idee krijgen van hoe we in onze praktijk in Nijmegen werken:

  • Individuele therapie – Het is op de eerste plaats mogelijk om individueel met een psycholoog in Nijmegen in gesprek te gaan. Dit een op een gesprek zorgt ervoor dat je meer inzicht krijgt in wat je precies meemaakt. Alles wat er wordt besproken tijdens het gesprek is aan te merken als vertrouwelijk. Wij hopen je middels deze vertrouwelijke sfeer in staat te stellen om je problemen kenbaar te maken. Dit is noodzakelijk om ze met succes aan te pakken.
  • Relatietherapie – naast de therapie op individueel niveau kun je ook gaan voor relatietherapie. Deze vorm van relatietherapie is met name bedoeld voor het verbeteren van je relatie met je partner. Deze gesprekken vinden plaats samen met je partner, dit is van belang voor een succesvolle behandeling. Samen bekijken we wat er mis gaat in de relatie. Vervolgens bekijkt één van onze psychologen in Nijmegen wat er voor nodig is om deze problemen te verhelpen. Middels deze ondersteuning is het mogelijk om je relatie weer op het juiste pad te krijgen.
  • Speciale therapie – Het is op de laatste plaats mogelijk om langs te komen voor een speciale vorm van therapie. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan een acceptatietherapie om over het verlies van een naaste heen te komen. Ook voor het behandelen van trauma’s is het mogelijk om speciale vormen van therapie te volgen. Hier op deze site kun je een beter inzicht krijgen in de mogelijkheden door een kijkje te nemen bij de beschikbare diensten.

Ook een afspraak maken met onze psycholoog in Nijmegen?

Voor het maken van een afspraak met onze psycholoog in Nijmegen ben je hier op de site aan het juiste adres. Door contact op te nemen zullen we samen kijken hoe we je kunnen helpen en wanneer je terecht kunt voor de eerste afspraak. Het staat je uiteraard vrij om alle vragen te stellen die je mogelijk hebt. Samen gaan we aan de slag om je mentale klachten zo goed mogelijk te behandelen.