Relatietherapie Nijmegen – Fenno Meijer

Maken jullie vaak ruzie? Zijn er bepaalde onderwerpen waar jullie samen maar niet uitkomen? Of ben je niet blij zoals het seksueel loopt tussen jullie? Het kan heel goed dat jullie nu op een punt zijn dat het allemaal niet meer vanzelf loopt. Zelfs de beste relaties kunnen soms op dit punt belanden.

De oorzaak hiervan kan in elke relatie weer compleet anders zijn: het vertrouwen kan een deuk hebben opgelopen, soms is er iemand anders in beeld, soms is de passie afgenomen, maar ik zie ook partners bij mij in de praktijk die bijna iedere dag ruzie maken. Op dit soort momenten kan een blik van buitenaf helpen om door te kunnen met je partner.

Geregisseerd door Miguel Telheiro

Door alle ruzies komen jullie steeds verder van elkaar te staan. En jullie reageren steeds weer op dezelfde negatieve manier op elkaar. Het gevoel van verbondenheid lijkt verder weg dan ooit. Misschien zijn jullie nu zelfs zover dat jullie niet echt meer iets voor elkaar kunnen voelen.

Er heerst een koude sfeer tussen jullie

Met alles wat er nu gezegd is komt jullie relatie meer en meer op de tocht te staan. Jullie reageren dan ook steeds geïrriteerder op elkaar. En hoe langer een dergelijk patroon blijft bestaan, des te lastiger het gaat worden om dit te doorbreken. Want zo gaat het nu eenmaal.

Belangrijk is om te onthouden dat het nooit te laat is om iets te verbeteren. Zolang jij en je partner bereid zijn naar elkaars frustraties en ongenoegen te luisteren en energie willen steken in een gezamenlijke oplossing dan valt er in jullie relatie een hoop te bereiken.

Relatietherapie Nijmegen: bij een stel

Ik geef samen met mijn partner, Mieke de Wit, relatietherapie. We weten ook uit eigen ervaring hoe je tot elkaar kunt komen als het mis dreigt te gaan.

Hoe gaat het in zijn werk?

In onze therapie kijken we voornamelijk naar hoe jullie je problemen hanteren. Lukt het om de pijnpunten te bespreken op een manier zodat beide partners zich gehoord en gezien voelen? Wat staat jullie daarbij in de weg? Hoe gaat elk van jullie om met je eigen behoeften en gevoelens en die van de ander?

Bij Relatietherapie Nijmegen helpen we om jullie probleemoplossend vermogen te vergroten. Het doel van de therapie is niet dat er nooit geen problemen meer zijn, maar dat jullie ze constructief kunnen hanteren, zonder elkaar kwijt te raken.

In deze rare tijden moeten we andere dingen doen dan we gewend zijn. Stress wanneer je in een vitaal beroep werkt, spanning in de relatie wanneer je ineens voortdurend op elkaars lip zit, angstklachten wanneer je minder goed met alle onzekerheden om kunt gaan. De meeste mensen zullen dat prima doorkomen. Sommigen onder ons hebben het er moeilijker mee.

Neem vrijblijvend contact met mij op als je vragen hebt of als jullie een afspraak willen maken.